1 de novembre del 2012 al Madrid Arena
1 de novembre del 2012 al Madrid Arena
Madrid

La fiscalia demana l'ingrés a la presó de Miguel Ángel Flores, condemnat pel Madrid Arena

La Secció Setena de l'Audiència de Madrid ha condemnat Flores per cinc delictes d'homicidi per imprudència greu i 29 delictes de lesions per imprudència greu en considerar-lo el "màxim responsable" dels fets

RedaccióActualitzat

La Fiscalia ha demanat l'ingrés immediat a la presó del promotor i principal acusat per la tragèdia del Madrid Arena, Miguel Ángel Flores, després de ser condemnat a quatre anys de presó per la mort de cinc joves en la macrofesta de Halloween la matinada l'1 de novembre del 2012.

Fonts fiscals han informat que el Ministeri Públic ha enviat un escrit a l'Audiència Provincial de Madrid en què sol·licita que Flores ingressi a la presó en entendre que les circumstàncies sobre la seva situació processal, actualment en llibertat provisional amb mesures cautelars, han variat en haver estat condemnat a la pena màxima prevista per la llei.

La Secció Setena de l'Audiència de Madrid ha condemnat Flores per cinc delictes d'homicidi per imprudència greu i 29 delictes de lesions per imprudència greu en considerar-lo el "màxim responsable" dels fets.

El ministeri fiscal entén que la sentència no és ferma, ja que Flores ja ha anunciat que recorrerà davant del Tribunal Suprem, però en demana l'ingrés a la presó en argumentar que la seva condemna és el principal motiu per sol·licitar aquesta mesura.

La Fiscalia només ha demanat l'execució de la sentència per a Flores i no per als altres quatre acusats que també van ser sentenciats a penes de presó.

Es compleix d'aquesta manera el primer tràmit perquè Flores entri a la presó, ja que com que una de les parts no ha sol·licitat aquesta mesura, es manté la llibertat provisional del processat, a l'espera que la sentència esdevingui ferma.

Ara, la Sala ha de tramitar la petició del fiscal i la Fiscalia ha d'exposar al tribunal els motius pels quals sol·licita aquesta mesura processal, cosa que també farà la defensa en el seu torn en contra.

En cas que el tribunal no acordi el seu ingrés en un centre penitenciari, caldrà esperar que el Tribunal Suprem resolgui els recursos de cassació que presentaran les parts, els quals no paralitzen un hipotètic ingrés a la presó.

Quan el Suprem decideixi, la causa tornarà a la Secció Setena de l'Audiència Provincial de Madrid, que haurà d'executar la sentència en els termes que fixi l'alt tribunal.

Si es mantenen les penes de presó, donarà uns dies als condemnats perquè es presentin voluntàriament i en cas contrari se'ls reclamarà judicialment que així ho facin.

El lletrat de Miguel Ángel Flores no creu que la sala accedeixi a això, ja que l'empresari té en vigor mesures cautelars i no hi ha risc de fuga. A més, defensa que aquesta facultat per demanar l'ingrés a la presó sol ser excepcional i, normalment, s'aplica a penes llargues i no a curtes.

Anar al contingut