La tomba del dictador al Valle de los Caídos
La tomba del dictador al Valle de los Caídos

La família de Franco amenaça de denunciar Sánchez si tira endavant l'exhumació

En un burofax, diuen que el president del govern podria cometre els delictes de "prevaricació i usurpació de funcions"

Actualitzat

La família de Francisco Franco ha amenaçat el president Pedro Sánchez d'emprendre "accions civils i penals" si aprova i executa el decret llei per exhumar les restes de Franco del Valle de los Caídos.

Un dels nets del dictador, José Cristóbal Martínez-Bordiú Franco, s'ha dirigit a l'inquilí de La Moncloa a través d'un burofax. El va enviar fa una setmana, el dia abans que el Consell de Ministres donés llum verda al decret llei.

El net del dictador, en nom de la Fundació Francisco Franco, ha advertit que l'exhumació podria constituir "un delicte de prevaricació i usurpació de funcions", i "un delicte de profanació de sepultura ubicada en un lloc de culte", en no haver justificat la urgència de la mesura.

El president de la fundació i portaveu de la família, Juan Chicharro, ha dit a EFE que un gabinet jurídic està estudiant les al·legacions i els seus arguments en contra de la decisió del govern.

A partir d'aquest divendres, la família Franco tindrà 15 dies per fer-se càrrec de les restes. Si no ho fa, serà el govern espanyol qui decidirà el lloc on aniran.

Notícia relacionada: La família de Franco esgotarà tots els recursos per impedir l'exhumació

ARXIVAT A:
Memòria històrica
Anar al contingut