Un instant amb Jesucrist carregant la creu al final de l'espectacle que s'ha fet aquesta nit de dijous a divendres 25 de març del 2016 a V…
Un instant amb Jesucrist carregant la creu al final de l'espectacle que s'ha fet aquesta nit de dijous a divendres 25 de març del 2016 a Verges. (Horitzontal)

La Dansa de la Mort torna a recórrer els carrers de Verges

ACN Verges.-Un any més, aquesta matinada, el petit poble de Verges (Baix Empordà) amb 1.200 habitants s¿ha omplert amb uns 6.000 visitants desitjosos de veure una joia medieval que ha sobreviscut al pas del temps. Es tracta de la Dansa de la Mort, un ball macabre que realitzen cinc esquelets disposats en forma de creu i que van dansant al so d¿un tètric tabal. Els orígens d¿aquesta processó es remunten a l¿Edat Mitjana quan la pesta negra assolava Europa. Aleshores van sorgir moltes danses com la de Verges però aquesta, recuperada a partir del segle XVII, és l¿única que ha perdurat fins a dia d¿avui convertint-se en una de les processons més reconegudes i amb més història de Catalunya. Els esquelets, il·luminats amb torxes, han recorregut un any més els carrers de Verges recordant el pas inexorable del temps. Abans de la macabra dansa, més de 1.800 persones han pogut veure la representació de les principals escenes de la Passió de Crist.

Actualitzat
Anar al contingut