Barcelona

La CUP obre la porta a investir un president que no sigui Puigdemont

Més enllà dels noms, la CUP fixa com a condició imprescindible que el futur govern garanteixi el desplegament de la República i no faci política autonòmica

RedaccióActualitzat

La CUP obre la porta a investir un president de la Generalitat que, donat el cas, no sigui Carles Puigdemont. El diputat electe de la formació independentista, Carles Riera, ha dit a "El Matí de Catalunya Ràdio", que, més enllà dels noms, la condició imprescindible és que el futur govern garanteixi el desplegament de la República i no faci política autonòmica.

"Per nosaltres, l'important és que ens posem d'acord en què farà aquest govern i que aquesta majoria parlamentària realment es vegi expressada a través d'un govern que es comprometi amb la materialització de la República i a legislar a nivell republicà. Si és possible, en un context de diàleg i concertació, no només amb l'Estat, internacional, millor; si no, per la via unilateral. Això és molt important."

Riera ha confirmat que es van reunir a Brussel·les amb Carles Puigdemont en la primera trobada per negociar el futur govern i la mesa del Parlament. Ha apuntat que no hi va haver cap acord concret, però no hi ha donat importància, ja que, segons ha dit, hi haurà més reunions perquè hi ha temps per negociar.

El diputat electe de la CUP ha insistit que la seva formació està disposada a col·laborar amb un futur govern i, fins i tot, a entrar a l'executiu, sempre que no es torni a la política autonòmica.

"Estem en disposició d'assumir qualsevol responsabilitat que impliqui materialitzar la República. Nosaltres no estem disposats a investir ni a participar en cap instància que el que faci és política autonòmica, acatament del 155 i cenyir-se al marc constitucional, perquè això és trair l'1 d'octubre."

Carles Riera ha afegit que té tota l'esperança que, avui, Oriol Junqueras pugui sortir de la presó, però no té cap confiança en el poder judicial perquè això pugui passar.

ARXIVAT A:
Eleccions 21DCUPProcés catalàArticle 155
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut