Barcelona

La cua de la Sagrada Família es farà dins del recinte per evitar molèsties

L'objectiu és el de reduir l'impacte que els 3,2 milions de visitants a l'any que rep el temple expiatori de la Sagrada Família té a la via pública

RedaccióActualitzat

La Junta Constructora de la Sagrada Família s'ha compromès a traslladar aquest estiu a l'interior del recinte de la basílica les cues per comprar les entrades i per entrar al temple, amb la finalitat d'evitar l'impacte que tenen ara a la via pública.

L'objectiu és, doncs, el de reduir les molèsties que els 3,2 milions de visitants a l'any que rep el temple expiatori de la Sagrada Família provoquen al veïnat.

La decisió forma part del segon paquet de 66 mesures, fruit del grup de treball que l'Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa amb veïns i la Junta Constructora de la Sagrada Família, que s'implantaran en aquest entorn.

La Junta Constructora de la Sagrada Família, perquè les cues no molestin, s'ha proposat augmentar la venda d'entrades al temple per internet, que ara ja frega el 70% i que ha implantat franges d'accés cada 15 minuts.

També es millorarà la gestió de l'aparcament dels autocars amb un nou sistema en què uns dispositius alertaran, a través d'internet, si alguna de les quaranta places de la "Zona bus" està lliure, amb la qual cosa els autocars s'estalviaran donar voltes buscant aparcament.

Algunes peticions dels veïns

Per la seva banda, els veïns demanen que els carrers Sardenya i Mallorca siguin de vianants als trams pròxims al temple.

L'Ajuntament assegura que "s'està estudiant, tant en dies laborables com en caps de setmana".

Un altre punt que interessaria els veïns del barri és que es canviés la ruta del Bus Turístic. A més, no estan a favor que es prengui la decisió d'ampliar les voreres dels carrers entre la Diagonal i el temple, per les quals arriben els turistes dels autocars, i de limitar-hi les terrasses.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut