Sant Joan Despí

La consellera d'Ensenyament garanteix col·legis electorals l'1-O

Clara Ponsatí diu que el govern habilitarà altres dependències on els ajuntaments no col·laborin

RedaccióActualitzat

La consellera d'Ensenyament, Clara Ponsatí, ha garantit a "Els matins d'estiu", de TV3, que hi haurà col·legis electorals l'1 d'octubre:

"El govern organitzarà el referèndum i garantirà que totes les persones puguin anar a votar en un col·legi electoral, que serà el mateix de sempre o un de molt proper al seu domicili, i això es garantirà des del govern i anirem als ajuntaments i col·laboraran."

Ponsatí s'ha mostrat convençuda que els ajuntaments hi col·laboraran i no ha volgut anticipar possibles problemes en aquesta direcció. De fet, ha destacat que no n'anticipa "cap ni un". La nova consellera ha remarcat, però, que en el cas que els ajuntaments s'oposin a cedir col·legis habilitaran "locals que poden ser escoles o altres locals".

"Organitzarem les meses en els locals que siguin adients en el moment oportú. El plantejament que hi hagi una convocatòria de referèndum i hi hagi institucions catalanes que activament s'oposin que els ciutadans vagin a votar ho hauran d'explicar ells."

Ponsatí també s'ha referit a la demanda de Montoro d'informes setmanals per controlar que la Generalitat no gasta diners en l'1-O: "El seu govern, després de cada Consell de Ministres, ha de dir alguna cosa de cara a la seva parròquia."

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut