Barcelona

La comissió d'investigació de l'incendi d'Horta començarà a treballar dilluns vinent

Dilluns vinent començarà a treballar la comissió d'investigació parlamentària sobre la gestió de l'incendi d'Horta de Sant Joan. El seu president, Higini Clotas, ha garantit que la feina de la comissió no es convertirà en un espectacle.

Actualitzat
Més de mig any després de l'incendi d'Horta de Sant Joan, el foc encara crema, però en el terreny polític. El Parlament ha aprovat la creació de la comissió d'investigació sobre l'incendi mortal d'aquest estiu amb el suport de Convergència i Unió, PP i Ciutadans.

CiU i el PSC tindran tres membres a la comissió i la resta de partits, dos membres cadascun. Es preveu que els treballs durin dos mesos durant els quals compareixeran al Parlament experts, membres del cos de bombers i responsables polítics com els consellers Saura i Baltasar. El president de la comissió, el socialista Higini Clotas, s'ha compromès a evitar que les sessions es converteixin en un circ i ha deixat clar que la professionalitat i el prestigi dels bombers ha de quedar fora de dubte.

Amb aquesta comissió, els partits de l'oposició pretenen conèixer més detalls sobre l'extinció de l'incendi perquè consideren que hi va haver descoordinació. A més, retreuen al govern precipitació i manca d'informació.


Anar al contingut