Puigdemont, intervenint en el Congrés del PDeCAT el mes de setembre passat (ACN)
Puigdemont, intervenint en el Congrés del PDeCAT el mes de setembre passat (ACN)
Barcelona

Tornen al Parlament les discrepàncies sobre la investidura a distància de Puigdemont

La majoria de grups parlamentaris s'oposen a la proposta de JxCat en la Comissió del Reglament que s'ha constituït aquest dilluns

RedaccióActualitzat

Primera reunió al Parlament de la Comissió del Reglament, que ha quedat constituïda aquest dilluns. Junts per Catalunya presentarà una proposta de modificació per permetre la investidura de Carles Puigdemont. La proposta, però, no té l'aprovació de la majoria de grups.

Gran part de les formacions estan d'acord a obrir la porta a una modificació del reglament del Parlament. Deixen clar que aposten per modernitzar-lo, però alguns d'ells assenyalen que els canvis no s'han de fer per permetre una investidura de Puigdemont de forma telemàtica.

Així ho ha defensat des de Ciutadans, Carlos Carrizosa...

"En cap cas, per molt que es debati, per molt que s'inclogui en el reglament, un senyor que està fugat de la justícia mai podrà ser investit a distància."

 

Carlos Carrizosa, aquest dilluns, en la comissió parlamentària

 

I des del PP, Santi Rodríguez.

"No és possible intentar investir un holograma com a president de la Generalitat."

El PSC i Catalunya en Comú-Podem també es neguen a fer aquest canvi, i defensen que els canvis serveixin per adequar el reglament als temps actuals, incloent la paritat als òrgans de la cambra.

La CUP també ha lamentat la falta de paritat i ha assegurat que la seva formació no participarà en qüestions de caràcter simbòlic.

Des d'ERC, valoren en positiu la reforma per modernitzar el reglament i, a JxCat, Albert Batet defensa els drets dels diputats.

"Dotar de més garanties els diputats i les diputades per al seu exercici és una cosa essencial. Respectar el resultat de les eleccions com les del 21 de desembre és una cosa essencial. I ho hem vist durant aquest últim any, amb tres intents d'investidura fallides."

 

Albert Batet defensant la proposta d'investir a distància Puigdemont

 

Malgrat les reticències dels grups, la comissió començarà a treballar de manera conjunta, i les formacions faran totes les propostes que considerin oportunes. S'espera que JxCat presenti la de modificació per a la investidura.

 

Anar al contingut