Brussel·les

La CE recomana a Espanya reformar el sistema de pensions davant l'envelliment de la població

La Comissió Europea alerta que Espanya serà el país de la Unió Europea on més creixeran les despeses en pensions a causa de l'envelliment de la seva població. Davant d'aquesta situació, Brussel·les recomana prendre mesures abans del període 2015-2030, ja que serà aleshores quan la generació de l'anomenat "baby boom" arribarà a l'edat de la jubilació. En el conjunt d'Europa, l'any 2060 hi haurà els mateixos habitants que ara, 500 milions, un 30% dels quals tindrà més de 65 anys.

Actualitzat
Un estudi sobre l'impacte econòmic del canvi demogràfic situa Espanya entre els països de la Unió Europea on més augmentarà la despesa en pensions entre el 2007 i el 2060, com a resultat de l'envelliment de la seva població.

Si actualment els diners dedicats al sistema de pensions suposen a l'Estat el 8,4% del producte interior brut, el 2060 aquesta xifra augmentarà fins al 15,1%, per sobre del 12,6% de la mitjana europea.

L'informe presentat per la Comissió Europea també alerta que el sistema espanyol de pensions seria un dels més perjudicats de la UE en el cas que l'actual situació de crisi econòmica es perllongués.

Anar al contingut