Brussel·les

La CE prohibeix importar de la Xina aliments per a nens que continguin llet

La Comissió Europea ha decidit prohibir les importacions de la Xina de qualsevol tipus d'aliment per a nens que contingui llet. La portaveu comunitària de Sanitat, Nina Papadoulaki, ha explicat que la decisió es pren per evitar riscos de contaminació per melamina després que l'Autoritat Europea de Seguretat Alimentària (AESA) ha alertat del perill d'intoxicació que podrien tenir els nens de la UE pel consum de dolços i galetes amb restes de llet contaminada. Actualment, la UE no permet l'entrada de productes lactis de la Xina, però sí que s'importen productes de confiteria que contenen llet en pols d'origen xinès.

Actualitzat
Brussel·les ha reaccionat davant l'escàndol del frau alimentari a la Xina, on quatre nadons han mort i més de 50.000 s'han intoxicat per la ingesta de llet adulterada. Com a mesura de precaució, la Unió Europea prohibirà la importació d'aliments que tinguin més d'un 15% de llet en pols i de tots els productes destinats al consum infantil que continguin llet com a ingredient. Galetes, xocolates i caramels de procedència xinesa formarien part d'una llista d'aliments prohibits a partir de demà. En qualsevol cas, els controls a la producció alimentària procedent de la Xina són ja molt estrictes.

Alguns països s'han avançat a la directiva europea i ja han retirat del mercat llaminadures de procedència xinesa. És el cas de la Gran Bretanya, on s'havien localitzat uns caramels comercialitzats per la cadena d'establiments Tesco. Els mateixos dolços s'han trobat en botigues de Sevilla, segons ha alertat l'organització de consumidors FACUA a les autoritats sanitàries.
Anar al contingut