Informació que publica "The New York Times"
Informació que publica "The New York Times"
Washington

La Casa Blanca nega cap acord per negociar directament amb l'Iran sobre el seu programa nuclear

La informació la revela el diari nord-americà "The New York Times", que cita funcionaris del govern de Barack Obama. Segons aquestes fonts, la trobada bilateral es faria després de les eleccions presidencials nord-americanes del 6 de novembre.

RedaccióActualitzat
La Casa Blanca ha desmentit que els Estats Units hagin arribat a un acord amb l'Iran per obrir un diàleg directe sobre el seu programa nuclear. La informació la revela el diari nord-americà "The New York Times", que cita funcionaris del govern de Barack Obama. Segons aquestes fonts, la trobada bilateral es faria després de les eleccions presidencials nord-americanes del 6 de novembre.

En un comunicat, el Consell de Seguretat Nacional dels Estats Units, Tommy Vietor, ha negat la informació, si bé ha admès que la prioritat és "una solució diplomàtica i des del començament hem dit que estem disposats a reunir-nos bilateralment". El text afegeix que el president nord-americà farà "el que calgui" perquè l'Iran no desenvolupi l'arma nuclear.

El desmentiment es produeix en ple compte enrere per a les eleccions presidencials als Estats Units i hores abans del tercer debat electoral entre els dos candidats, dedicat, justament, a la política exterior.

Obama defensa la solució diplomàtica per sobre la militar, però ja ha advertit l'Iran que el temps per negociar s'està acabant. En canvi, el seu contrincant, el republicà Mitt Romney, l'acusa de no ser prou ferm amb les suposades aspiracions iranianes de produir armes nuclears. Justament, els dos candidats participen d'aquí a poques hores en
Anar al contingut