Madrid

La borsa tanca el 2007 amb guanys modestos

L'any borsari ja s'ha tancat i ara molts inversors fan el balanç d'un 2007 marcat per la crisi creditícia. La borsa espanyola, que ha passat per diferents sotracs, ha acabat tancant l'any amb un guany del 7%. Però cal mirar darrere d'aquest número per veure que les coses han anat pitjor del que sembla, i tot això dificulta la previsió de cara al nou any.

Actualitzat
Més enllà del bon any de Telefónica, que amb una pujada del 40% ha arrossegat a l'alça l'Ibex-35, el 2007 ha portat incertesa als mercats financers. Uns interrogants que no s'han esvaït, i que marcaran també el 2008. La crisi hipotecària nord-americana ha provocat restriccions del crèdit, desconfiança entre els bancs, just quan aquí s'ha fet evident la frenada del sector immobiliari. Tot d'incerteses que dificulten qualsevol predicció per a l'any vinent.

L'altre gran interrogant són els tipus d'interès. Als Estats Units, i per mirar d'evitar una recessió econòmica, la Reserva Federal ja els ha abaixat. Aquí, el Banc Central Europeu dubta si fer-ho també, perquè és el menys indicat quan hi ha inflació, com és ara el cas.
Anar al contingut