Hollywood

Kirk Douglas, l'"etern gladiador", fa 100 anys

Ha participat en més de 80 pel·lícules i va rebre un Oscar honorífic l'any 1996 quan va complir 50 anys de carrera

RedaccióActualitzat

L'actor Kirk Douglas celebra avui el seu centenari. L'estrella de Hollywood, recordat, entre d'altres papers, com a líder dels esclaus a "Espàrtac", ho celebrarà amb una festa familiar on hi ha convidades unes 200 persones. A més d'actor, Kirk Douglas, en realitat el seu nom de naixement és Issur Danielòvitx Demski, ha estat director, productor, guionista i empresari.

De físic robust i seductor, Kirk Douglas ha encarnat alguns dels papers més recordats de l'època daurada del cinema nord-americà, a les ordres de grans directors. El seu caràcter fort i obstinat també el va portar a posar-se al capdavant d'algunes pel·lícules, fent de director o productor. 

Ha participat o ha estat el protagonista de més de vuitanta pel·lícules. Una de les característiques que li han conformat una sòlida reputació i també algunes enemistats ha estat el seu caràcter temperamental, un caràcter que ha traslladat a la pantalla amb personatges de diferents èpoques, com ara Espàrtac, l'indòmit gladiador, o el pintor impressionista Van Gogh a la pel·lícula "Van Gogh, la passió de viure", dirigida per Vincente Minelli i amb Anthony Quinn com a company de rodatge. El film li va valer una nominació a l'Oscar.

 

 

Una altra mostra del seu tarannà poc complaent amb el conservadorisme de Hollywood és la seva participació en "Camins de glòria", dirigida, com "Espàrtac", per Stanley Kubrick. Una pel·lícula antibel·licista, ambientada a la Primera Guerra Mundial.

Tot i la seva llarga trajectòria, i potser pel seu caràcter i les seves idees, Kirk Douglas només ha rebut un Oscar, i va ser un d'honorífic, l'any 1996. Va ser en reconeixement dels seus 50 anys de feina en el món del cinema.

La seva última pel·lícula, "Illusion", data del 2004. Ja feia deu anys que una trombosi li havia provocat seriosos problemes físics: va quedar sense capacitat de parlar, però amb una llarga teràpia i la seva perseverància ha aconseguit recuperar la parla.

La nissaga Douglas perviu a la gran pantalla en la figura del seu fill, Michael Douglas.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut