Manifestació de Jusapol a Barcelona. 10.11 (@Nil_Via)
Manifestació de Jusapol a Barcelona. 10.11 (@Nil_Via)

Jusapol torna a Barcelona, entre protestes, tensió i un fort dispositiu dels mossos

Torra sobre la manifestació de Jusapol: "No caurem mai en les provocacions, tot i que siguin ofensives"

RedaccióActualitzat

Nova manifestació de Jusapol, aquest migdia, pel centre de Barcelona. L'associació policial, que ja es va manifestar a la capital catalana a les portes del primer aniversari de l'1 d'octubre, demana l'equiparació salarial amb els Mossos.

 

L'associació vol "acabar com es mereix" la reivindicació del 29 de setembre passat, on hi va haver disturbis i que va acabar amb càrregues dels Mossos i sis detinguts.

 

Natan Espinosa, portaveu de Jusapol, explica que reivindiquen el dret a reunió i l'equiparació salarial:

"Avui venim a reivindicar el nostre dret de reunió i manifestació que no ens van deixar acabar el 29 de setembre a Barcelona, i venim a reivindicar la nostra equiparació salarial, ja que no estem d'acord amb el que es va firmar per part del sindicat i associació el 20 de març passat perquè deixen 13.481 famílies fora i deixen les nostres 5 bretxes salarials fora."

Jusapol ha convocat la marxa al davant de la prefectura de policia de la Via Laietana, i ha arribat fins a l'Arc de Triomf.

 

Contramanifestació dels CDRs

Centenars de persones han respost a la crida dels Comitès de Defensa de la República a les xarxes socials i s'han concentrat a partir de les 11.00 prop de l'Arc de Triomf, el lloc on ha acabat la manifestació de Jusapol.

La protesta dels CDRs ha estat convocada aquesta matinada a Twitter sota el lema "No passaran".

 

S'han vist alguns moments de tensió amb els Mossos, que han dispersat un grup de manifestants a l'Estació del Nord.

Els equips de Sanitaris per la República han explicat que hi ha hagut una petita càrrega que ha deixat alguns contusionats.

Els CDRs denuncien "brutalitat policial" i desconvoquen la concentració a la plaça André Malraux :

 

Torra demana "no caure en provocacions"

El president del Govern, Quim Torra, ha fet una crida a no caure "en les provocacions, tot i que siguin ofensives", en relació amb la nova manifestació convocada per l'associació Jusapol aquest dissabte a Barcelona.

El president ha reivindicat que Catalunya és un poble "radicalment democràtic" que defensa drets fonamentals com la llibertat de concentració o de manifestació.

"Si tenim la possibilitat d'èxit en la nostra lluita per la independència és fer-nos forts en allò que som, un poble demòcrata amb plena consciencia de ser poble i que no caurà mai en les provocacions."

 

ARXIVAT A:
Guàrdia CivilReferèndum 1-O
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut