Oriol Junqueras en una imatge d'arxiu
Barcelona

Junqueras recorre la decisió del Suprem de negar-li el trasllat a una presó catalana

El líder d'ERC torna a demanar el trasllat a Brians 1, per poder desenvolupar la seva activitat política i estar a prop de la família

RedaccióActualitzat

Oriol Junqueras ha presentat recurs a la sala penal del Suprem contra la decisió del jutge Pablo Llarena de negar-li el trasllat a una presó catalana i donar-li permisos penitenciaris per poder assistir als plens del Parlament.

En el recurs, el diputat empresonat i conseller cessat pel 155 torna a insistir que la presó preventiva no li pot restringir de manera desproporcionada el dret fonamental de participació política com a diputat.

Junqueras reitera que, si no pot votar, es podria alterar l'aritmètica parlamentària, i torna a demanar que el portin al centre penitenciari de Brians 1, al Baix Llobregat, perquè és la presó més pròxima "per desenvolupar la seva activitat de participació política" i per "estar a prop de la seva dona i fills menors d'edat".

Així mateix demana que se li autoritzin permisos de sortida per la seva assistència al ple d'investidura o bé es determinin permisos per a futurs plens. El recurs, amb data 16 de gener, també demanava poder assistir al ple d'aquest dimecres de constitució del Parlament.

 

ARXIVAT A:
Procés catalàIndependènciaInvestiduraERC
Anar al contingut