Imatge del furgó de la policia espanyola amb Oriol Junqueras a dins arribant a la porta del Tribunal Suprem el 4 de gener del 2017. (Horitzontal)
Imatge del furgó de la policia espanyola amb Oriol Junqueras a dins arribant a la porta del Tribunal Suprem el 4 de gener del 2017. (Horitzontal)
Madrid

Junqueras no podrà anar a una presó catalana ni assistir als plens del Parlament

El Suprem diu que tant ell com Forn i Sànchez podran delegar el vot

RedaccióActualitzat

El Tribunal Suprem denega a Oriol Junqueras el trasllat a una presó catalana i l'assistència als plens del Parlament. La interlocutòria del jutge Pablo Llarena diu que reclami a Institucions Penitenciàries.  

Això vol dir que Junqueras, en presó preventiva a Estremera, no podrà ser al Parlament en l'obertura de la legislatura ni tampoc en l'eventual sessió d'investidura del president de la Generalitat. El text del magistrat també parla dels casos de Jordi Sànchez i Joaquim Forn i diu que, de la mateixa manera que Junqueras, tenen incapacitat legal prolongada per complir el deure de diputats.

L'alt tribunal assegura que tots tres poden delegar el vot i afegeix que correspon a la mesa del Parlament decidir la manera de fer-ho mentre estiguin en situació de presó provisional.

L'advocat de Junqueras havia sol·licitat, en un escrit al jutge Llarena, permisos de sortida o excarceració perquè el vicepresident cessat pel 155 i diputat electe per ERC pogués assistir als plens de la cambra catalana. Andreu van den Eynde també va formalitzar la petició davant del Tribunal Suprem que el seu defensat fos traslladat de manera urgent a Brians 1 o a una altra presó que depengui de la Generalitat de Catalunya.

Justament aquest divendres, Forn i Sànchez han demanat formalment poder sortir en llibertat, una petició formal que arriba l'endemà de la seva declaració davant Llarena.

ARXIVAT A:
Article 155Eleccions 21DERCProcés català
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut