Puigdemont i Junqueras a la sessió de control
Puigdemont i Junqueras a la sessió de control
Barcelona

Puigdemont evita fixar data del referèndum i insisteix a recórrer el camí fins al final

Per la seva banda, el vicepresident Junqueras diu que d'aquí dos mesos seria "un bon moment" per convocar el referèndum

RedaccióActualitzat

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, evita fixar data i pregunta del referèndum i insisteix a recórrer  el camí, fins al final, per intentar un acord amb l'Estat. Puigdemont ha replicat així a la CUP, que, a la sessió de control, li ha tornat a exigir data i pregunta. Puigdemont s'ha mostrat partidari de fer-ho, però amb el més ampli consens possible. 

Puigdemont també ha lamentat que les promeses de Rajoy a Barcelona sobre inversions no hagin durat ni una setmana, després de la presentació dels pressupostos de l'Estat. Ho ha dit en la sessió de control del Parlament en resposta al portaveu del PP, Xavier García Albiol.

El president també ha carregat contra la suspensió de les partides del referèndum dels pressupostos per part del Tribunal Constitucional, que no permetran, ha dit, ni convocar eleccions, com avui li ha tornat a reclamar la portaveu de Ciutadans, Inés Arrimadas. Puigdemont s'ha mostrat partidari de recórrer fins al final i una mica més, ha dit, el camí per acordar amb el govern espanyol la celebració del referèndum.

Junqueras diu que d'aquí dos mesos seria "un bon moment" per convocar el referèndum

Per la seva banda, el vicepresident i conseller d'Economia i Hisenda, Oriol Junqueras, ha reafermat la voluntat del govern de tirar endavant el referèndum. "Estem absolutament decidits. No tenim por", ha dit després que aquest dimarts el TC suspengués les partides sobre el referèndum als pressupostos

En una entrevista a RAC1, Junqueras, a més, ha apuntat que el referèndum es podria convocar d'aquí un "parell de mesos" quan el Pacte Nacional hagi acabat els treballs d'intentar un referèndum acordat. El vicepresident ha considerat que llavors serà un "bon moment" per posar la data per no perjudicar la feina del Pacte Nacional.

Sobre la pregunta del referèndum, a la qual Puigdemont es va referir fa uns dies en una entrevista on va plantejar tres opcions, ha admès: "El concepte república em sembla molt bé. Estat, també."

En referència als pressupostos de l'Estat, Junqueras ha assenyalat que la falta d'inversió a Catalunya hauria de d'ajudar a resoldre dubtes a les persones que no són independentistes i ha lamentat que l'Estat continuï fent una "gestió pèssima" de l'economia.

En la mateixa línia, Francesc Homs creu que seria millor fer el referèndum abans de l'estiu i no esperar fins al setembre. L'exdiputat del PDeCAT, inhabilitat per desobediència pel 9N, serà a partir d'ara un dels assessors del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, a l'hora d'organitzar el referèndum.  

En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", Homs ha explicat les dues raons per les quals creu que el referèndum s'hauria de fer com més aviat millor. 


 

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut