Barcelona

El manifest del Pacte Nacional per al Referèndum insta a l'acord i evita la unilateralitat

El document remarca que "l'actual marc jurídic espanyol permet la realització d'un referèndum a Catalunya acordat amb l'Estat"

Actualitzat

El Pacte Nacional pel Referèndum ha començat a treballar aquest dilluns amb la presentació del manifest, en què no es preveu la via unilateral. Els vuit membres del comitè executiu del Pacte, constituït a finals de desembre, han instat els governs català i espanyol a assolir un acord per a la celebració del referèndum, que creuen que ha de ser vinculant i reconegut internacionalment. Les vuit personalitats que formen el comitè han proposat celebrar una cimera per ratificar el manifest l'1 de febrer.

El manifest manté que la llei espanyola no impedeix un referèndum pactat amb l'Estat i fa una crida a negociar-lo. El document, presentat al Centre Excursionista de Catalunya, remarca que "l'actual marc jurídic espanyol permet la realització d'un referèndum a Catalunya acordat amb l'Estat" i que, si aquest escenari no s'ha produït encara, és "per falta de voluntat política dels governs d'Espanya".

Ara, el text es traduïrà a una desena d'idiomes i es buscarà el suport de les 4.000 entitats que van subscriure el Pacte Nacional pel Dret a Decidir. També es demanarà l'adhesió d'entitats, partits i institucions d'àmbit espanyol i es presentarà a les autoritats de Brussel·les.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut