Entrevista a Puigdemont per Al-Jazeera
Entrevista a Puigdemont per Al-Jazeera
Barcelona

Puigdemont formula tres possibles preguntes per al referèndum en una entrevista a Al-Jazeera

Un exemple de pregunta podria ser, segons Puigdemont, "vol que Catalunya continuï formant part d'Espanya? Sí o no?"

RedaccióActualitzat

Abans del seu viatge a Estats Units, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va concedir una entrevista al canal de televisió de Qatar Al-Jazeera. L'entrevista es va fer al Palau de la Generalitat i va durar uns 25 minuts.

Un dels moments més interessants de l'entrevista és el dedicat a la pregunta per al referèndum sobre la independència que Puigdemont diu que convocarà abans de finals de setembre. El president va avançar que la pregunta del referèndum no portaria a cap confusió.

En la seva intervenció Puigdemont va plantejar tres possibles preguntes però insisteix a dir que no són ni les oficials ni les definitives. Fins i tot va optar per fer una de les tres preguntes al revés, preguntant als votants si voldrien continuar a l'Estat Espanyol.

Els tres exemples de pregunta podrien ser segons, Puigdemont:

"Vol que Catalunya sigui un estat independent? Sí o no?"

"Vol que Catalunya sigui una república independent? Sí o no?"  

"Vol que Catalunya continuï formant part d'Espanya? Sí o no?"

El president de la Generalitat també va explicar a la periodista d'Al-Jazeera que la pregunta definitiva que es faci dependrà de si arriben o no a un acord amb el govern de l'estat a l'hora de negociar sobre el referèndum, perquè, si hi ha entesa, es podria decidir de manera conjunta quina pregunta fer. Cosa, de moment, bastant improbable, va afegir.

 

Anar al contingut