Barcelona

Junqueras demana aparcar el debat sobre els noms per centrar-se en el camí cap a la independència

Junqueras s'ha mostrat convençut que "tot anirà bé" i que durant els pròxims dies hi haurà "els acords necessaris"

RedaccióActualitzat

El president d'ERC, Oriol Junqueras, prefereix parlar del què, del com i del quan enlloc del qui en el procés que té obert Catalunya. Junqueras convida a aparcar el debat sobre si Artur Mas ha de ser el president de la Generalitat, davant la magnitud que suposa el procés d'arribar a la independència.

En el primer consell nacional després del 27S, el president d'Esquerra Republicana ha fet una crida a centrar l'atenció en el què --la independència--, el com --les estructures d'estat-- i el quan --el ritme-- per avançar cap a la independència de Catalunya.

"Sempre hem dit que, pel que fa al nostre partit, el paper de cadascun de nosaltres, comparat amb la independència de Catalunya --i, per tant, amb la possibilitat de disposar de les eines necessàries per construir un estat del benestar modern, eficaç, just, net i transparent--, és clarament irrellevant."

L'altra recepta de Junqueras per a la negociació sobre la presidència de la Generalitat és la discreció. Diu que cal no "distreure's" en qualsevol altre debat, "i menys en un de públic, que, si és públic, deixa de ser útil per resoldre-ho".

El president d'Esquerra assegura que totes les formacions són imprescindibles i que els resultats obliguen a plantejar "equilibris complexos", però s'ha mostrat convençut que "tot anirà bé" i que durant els pròxims dies hi haurà "els acords necessaris".

Junqueras també ha allargat la mà a formacions no independentistes, com Catalunya Sí que es Pot i altres que vulguin col·laborar en el procés constituent d'una Catalunya independent.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut