Imatge d'arxiu d'una plaça d'àrea verda
Barcelona

Jornada de vaga al servei de grua, a les àrees verda i blava, als pàrquings municipals i a l'estació del Nord

La convocatòria del Comitè d'Empresa de Barcelona Serveis Municipals afecta també els pàrquings de la xarxa municipal de B:SM, l'estació d'autobusos Barcelona Nord i els serveis centrals de B:SM. Uns 500 treballadors de B:SM es manifesten contra les retallades salarials.

RedaccióActualitzat
Uns 500 treballadors de Barcelona Serveis Municipals, B:SM, s'han concentrat davant de la seu de CiU i s'han manifestat fins a la plaça Sant Jaume, segons coincideixen a indicar fonts sindicals i de la Guàrdia Urbana. Amb pancartes on es podia llegir "Treballadors de B:SM en Lluita" i corejant eslògans com "On són els meus diners" o "Canya, canya, canya" els manifestants han protestat per les retallades socials i salarials a l'empresa municipal.

I és que no són només els autobusos de Barcelona els que fan vaga aquest dilluns. També n'ha convocat el Comitè d'Empresa de Barcelona Serveis Municipals. La convocatòria afecta la grua municipal, la unitat d'aparcament regulat, és a dir, l'àrea verda i la zona blava, els pàrquings de la xarxa municipal de B:SM, l'estació d'autobusos Barcelona Nord i els serveis centrals de B:SM.

Els treballadors cridats a la vaga, que va començar a les 22 hores del dia 30 i acabarà a les 22 hores del dia 1, són poc més d'un miler de persones. Els treballadors protesten per la decisió de la direcció de suprimir la paga de Nadal, en aplicació del reial decret 20/2012.

Segons ha informat l'empresa, el seguiment de la convocatòria de vaga en el torn de nit ha estat del 43% i en el torn de matí, del 69%. Segons els sindicats, el seguiment de la convocatòria està sent més gran entre els treballadors de carrer que entre els d'oficines.

Serveis mínims per a la grua

En el cas de la grua municipal, s'han dictat uns serveix mínims. Des de l'inici de la vaga i fins a la seva finalització, el decret estableix que els serveis mínims seran "d'un terç del servei habitual per a la retirada dels vehicles que obstaculitzin la circulació viària, els vehicles estacionats en passos de vianants o que ocupin les places d'aparcament reservades a les persones amb discapacitat, i el seu trasllat al dipòsit de vehicles". També especifica que, "tot i així, cal garantir l'assistència dels vehicles avariats i accidentats".

Per a consultes, els ciutadans poden dirigir-se als telèfons habituals d'atenció i, en el cas dels pàrquings de B:SM, podran seguir les afectacions a través del twitter @AparcamentsBSM.







Anar al contingut