Barcelona

Jornada de portes obertes als museus catalans amb motiu de la celebració del Dia Internacional dels Museus

Jornada de portes obertes als museus catalans, amb motiu de la celebració del Dia Internacional dels Museus. Per tant, l'entrada aquest dijous ha estat gratuïta a les exposicions i a les activitats que s'hi han ofert. Han participat de la iniciativa la majoria de museus de Barcelona, com el Museu Picasso, el Museu Nacional d'Art de Catalunya, Cosmocaixa o el Museu d'Art Contemporani de Barcelona, entre molts d'altres.

Actualitzat

Els museus municipals oferien entrada gratuïta a les seves exposicions, entre les quals destaquen la col·lecció permanent del Museu Picasso, que davant aquesta celebració ha incorporat pintures i dibuixos procedents de fons privats; "Pedralbes, el tresor dels monestirs", al monestir de Pedralbes, i "Picasso, l'home de les mil màscares", en el Museu Barbier-Mueller d'Art Precolombí.

Per la seva banda, el Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) oferia entrada gratuïta tant a la col·lecció permanent com a les exposicions temporals i acollia el concert inaugural del cicle "Música als Palaus", organitzat per la Fundació Xavier Montsalvatge i el Museu d'Història de Catalunya. El concert s'ha obert amb el "Quartet per a guitarra, flauta, viola i violoncel" de Franz Schubert interpretat pel Quartet Clàssic BCN a la Sala de la Cúpula del MNAC.

Cosmocaixa ha pemès als ciutadans visitar gratuïtament les exposicions temporals que porten per títol "La sala de la matèria", "El bosc inundat" i el "Mur geològic".

El Museu d'Art Contemporani de Barcelona (Macba) ha prolongat el seu horari fins a mitjanit i la jornada de portes obertes coincidia amb l'inici de l'exposició "Vinil. Discos i caràtules d'artistes".

La Fundació Francisco Godia invitava els barcelonins a visitar el centre amb entrades a meitat de preu i visites guiades gratuïtes al voltant de l'exposició temporal "L'art del moble a la Xina Imperial".

A Girona, Amics dels Museus Dalí ha organitzat un concurs escolar de fotografia adreçat als joves de 12 a 14 anys. Les instantànies han d'estar relacionades amb el Teatre-Museu Dalí de Figueres o el Castell Gala-Dalí a Púbol.

El Museu del Cinema de Girona també ha obert les seves portes de manera gratuïta des de les 10 fins a les 20 hores, sumant-se així a aquesta iniciativa internacional.

Anar al contingut