Jordi Sànchez -ja a la presó- apareix en pantalla durant un acte electoral
Jordi Sànchez -ja a la presó- apareix en pantalla durant un acte electoral

Jordi Sànchez demana un gest de Rajoy perquè Puigdemont pugui ser president

En una entrevista des de la presó, el número dos de JxCat afirma que "debatre una alternativa a Puigdemont és perdre el temps"

RedaccióActualitzat

En una entrevista manuscrita des de la presó al diari "La Vanguardia", Jordi Sànchez, número dos de Junts per Catalunya, assegura que el seu únic candidat és Carles Puigdemont i que debatre altres alternatives és perdre el temps. I ho creu per un doble motiu: perquè Puigdemont va ser cessat pel 155 i perquè és el candidat de la llista sobiranista més votada.

Sànchez, que ja fa 82 dies que és en presó preventiva a Soto del Real, es descarta com a presidenciable.

També reclama a Rajoy que faciliti el retorn de Puigdemont:

"Rajoy i les institucions de l'Estat han de fer un gest de distensió i facilitar el retorn de de Puigdemont en condicions d'ocupar el despatx del Palau de la Generalitat. L'independentisme va acceptar participar en unes eleccions convocades il·legítimament per Rajoy. Ara els toca a ells."

El número dos de Junts per Catalunya també creu que no li caldrà renunciar a l'escó:

"Estic convençut que el Suprem no impedirà la presència dels electes que avui som a la presó per una mesura cautelar. Seria una ingerència judicial impròpia en un estat europeu. En tot cas, mai no he estat ni seré un impediment per als interessos del sobiranisme. Si no hi ha una altra solució, marxaré."

Tot i que remarca que el resultat del 21D és històric per a l'independentisme, Sànchez creu que s'ha d'aspirar a més:

"L'independentisme mai no havia superat els dos milions de vots. És un resultat històric, però torna a evidenciar -com ho va fer el 27S- que hem de fer les coses millor i no podem quedar-nos en l'autocomplaença. Hem d'aspirar a més d'un 50%."

Sànchez creu que, si se supera -i de llarg- el 50% del suport electoral, es podrà demanar que Europa intervingui.

 

 

Anar al contingut