Nena en una cadireta a l'interior d'un cotxe
L'alarma evitaria descuits que poden ser fatals

Itàlia obligarà que les cadiretes tinguin una alarma per no deixar-se el nen al cotxe

Als Estats Units ja existeixen models amb aquest sistema

RedaccióActualitzat

Una alarma que soni si els pares d'un nen se'l descuiden a l'interior del cotxe. Això és el que vol fer obligatori el ministre de Transports italià, Danilo Toninelli. La mesura ja s'havia intentat posar en marxa la legislatura anterior, però el decret llei no va poder ser aprovat.

Toninelli, del Moviment 5 Estrelles, considera que mares i pares pagaran "amb alegria" els euros que això pugui costar. Tot i així, va anunciar que hi hauria deduccions fiscals de fins a 200 euros per família. El ministre no ha concretat dates, però la mesura es podria aprovar a la tardor.

Quan el sistema detecta que hi ha una criatura a la cadireta i que s'ha tancat el cotxe, envia un avís a la clau o directament al mòbil de l'usuari.

Ja hi ha cadiretes que incorporen aquests sistemes. Se'n venen, per exemple, als Estats Units, on cada any moren una mitjana de 37 nens oblidats pels pares a l'interior del vehicle.

L'últim cas es va produir el divendres 13 de juliol, a Miami. Un nen va passar vuit hores al cotxe, amb una temperatura exterior que va arribar a superar els trenta graus. El pare no ho va veure fins que no va tornar al vehicle, un cop acabada la seva jornada laboral. Però ja no es va poder salvar la vida del seu fill.

Sancions dures per conduir fent servir el mòbil

L'alarma no és l'única modificació que el ministre italià vol introduir en el codi de circulació. També preveu multes de 322 a 1.294 euros per a conductors de vehicles pesants que facin servir el mòbil mentre són al volant. També comportaria la pèrdua de permís de conduir entre un i tres mesos. Si en els dos anys següents la persona reincidís, la sanció seria d'entre 644 a 2.588 euros i el permís quedaria suspès entre dos i sis mesos.

 

ARXIVAT A:
SalutTrànsitTecnologia
Anar al contingut