Restes de Hatra
Restes de Hatra
Mossul

L'Iraq denuncia que Estat Islàmic ha destruït la històrica ciutat parta de Hatra, patrimoni de la humanitat

El conjunt monumental, que inclou una muralla circular i diversos temples, té 2.000 anys d'història i va ser declarada patrimoni de la humanitat el 1985

RedaccióActualitzat

Estat Islàmic esborra, peça a peça, el passat cultural de l'Iraq i, de passada, el bressol de la cultura occidental. Després de l'atac al museu de Mossul, van arrasar amb excavadores la ciutat assíria de Nimrud. Ara, les autoritats iraquianes denuncien que les milicies jihadistes han destruït Hatra, una ciutat parta de 2.000 anys d'antiguitat.

Les runes de Hatra es troben al sud de Mossul, en una zona on Estat Islàmic es mou amb llibertat des que va agafar el control del nord del país, el juny del 2014. De fet, tant el museu de Mossul com Nimrud es troben en aquesta franja.

No se sap exactament l'abast dels danys, però algunes fonts pròximes al govern iraquià apunten que les restes han estat demolides

El conjunt monumental de Hatra, que inclou una muralla circular i diversos temples, té 2.000 anys d'antiguitat i va ser declarada patrimoni de la humanitat el 1985.

Hatra és una ciutat parta, un imperi -el part- que va dominar la zona de l'Iran i el nord de l'Iraq el segle III abans de Crist. Hatra en va ser la capital entre els anys 247 i 226 a.C. Era un dels enclavaments més rics de l'imperi Part, fins i tot va resistir les invasions dels romans gràcies a les seves muralles, que es conservaven gairebé intactes.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut