Mossul

Estat Islàmic destrueix amb excavadores la ciutat assíria de Nimrud, una joia de la història de l'Iraq

La ciutat tenia 3.300 anys d'antiguitat i va ser una de les capitals dels assiris

RedaccióActualitzat

Estat Islàmic continua destruint patrimoni històric. Després de l'assalt al museu de Mossul, el grup jihadista ha arrasat el llegat arqueològic de Nimrud, una de les ciutat més importants de l'imperi assiri

Nimrud, situada a uns 30 quilòmetres de Mossul, té més de 3.000 anys d'històrica. Va ser fundada el segle XIII abans de Crist i és una de les quatre grans ciutats d'Assíria.

Milicians d'EI hi han entrat amb excadavadores, segons informa el Ministeri iraquià de Turisme i Antiguitats.

De moment no hi ha imatges de la destrucció, tot i que Estat Islàmic acostuma a publicitar accions d'aquest tipus. A la ciutat de Nimrud hi ha mostres de l'arquitectura monumental assíria amb els clàssics Lamassu, homes amb cos de toro o de lleó i ales

Nimrud fins i tot surt a l'Antic Testament, amb el nom de Kalakh. Va ser desenterrada ara fa 150 anys.

Estat Islàmic justifica aquests atacs perquè els pobles de l'antiguitat adoraven ídols en comptes d'Al·là. Argumenten que el mateix profeta Mahoma va destruir els ídols d'altres religions.

El ministre de Defensa, Morenés, viatja a Bagdad

El ministre de Defensa, Pedro Morenés, s'ha desplaçat aquest divendres, per sorpresa, a Bagdad per visitar les tropes espanyoles destacades a l'Iraq, dins de la coalició internacional formada per lluitar contra l'Estat Islàmic.

Segons ha informat el ministeri de Defensa, a través del seu compte de Twitter, el ministre Morenés s'ha reunit amb el Cap de l'Estat Major de la Defensa iraquià i amb el comandant espanyol d'operacions especials.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut