La burilla que va originar l'incendi a Sant Fruitós de Bages
La burilla que va originar l'incendi a Sant Fruitós de Bages
Sant Fruitós de Bages

Investiguen qui va llançar la burilla que va causar el foc a Sant Fruitós de Bages

N'han trobat més a la zona i pensen que pot ser algú que fa habitualment aquest camí rural

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra investiguen la procedència de la burilla que va originar el foc de Sant Fruitós de Bages. El punt on va començar el foc va ser en un marge, al costat d'un camí rural. Els agents continuen investigant. Tenen clar que el foc el va provocar una burilla mal apagada llençada probablement des d'un cotxe. En van trobar una de molt recent al costat d'unes altres de més antigues, un fet que es troben cada cop més sovint i que porta a pensar que pot ser algú que fa habitualment aquest camí rural.

La burilla s'ha convertit en una prova material, ara en mans dels Mossos d'Esquadra, que l'analitzaran. Tot i que saber qui la va llençar és molt complicat.

Mentrestant, els Bombers continuen remullant els punts calents per evitar que revifi el primer gran incendi de l'estiu, que ha cremat unes 100 hectàrees; un 90% de la superfície afectada era agrícola i només una granja va quedar parcialment cremada. Una vintena de dotacions han vigilat els marges del foc i han controlat l'aparició de fumeres i punts calents. Els vehicles s'han anat retirant progressivament i ara queden dues dotacions fent tasques de vigilància i extinció del perímetre.

25 incendis per una punta de cigarreta mal apagada l'any passat

Dels 560 focs que hi va haver l'any passat, en 25 casos es va confirmar que la causa havia estat una burilla mal apagada. Però un dels que va tenir les conseqüències més greus va ser el de l'Alt Empordà del 2012. Un cigarret llençat al costat d'un aparcament del Pertús va provocar un incendi que va cremar 13.000 hectàrees i la mort d'un home.

Els Mossos d'Esquadra van trobar ADN a la burilla, en van extreure un perfil genètic i el van comparar amb la base de dades policial per identificar qui va tirar el cigarret que va causar l'incendi. Va ser impossible perquè a la base hi ha poques mostres per fer la comparativa i la causa es va arxivar.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut