Sabadell

Investiguen la desaparició de droga del magatzem judicial dels Mossos d'Esquadra

Serien quantitats petites, però que posen en dubte la cadena de custòdia de les proves judicials

RedaccióActualitzat

El jutjat d'instrucció número 5 de Sabadell ha obert una investigació per la presumpta desaparició de petites quantitats de droga del dipòsit judicial del Complex Egara dels Mossos d'Esquadra.

El cas es va originar després d'un decomís de cocaïna en què l'atestat constava que hi havia dues boles de cocaïna amb un pes total de 40 grams, que és la quantitat que va ser entregada al dipòsit a l'espera que un jutge la demanés com a prova.

20 grams de cocaïna

Quan això va passar, només hi van trobar 20 grams: els altres 20 havien desaparegut. Segons sembla, aquest no seria l'únic cas, i això hauria fet que la Divisió d'Afers Interns dels Mossos comencés a investigar.

Un cop el jutjat 5 de Sabadell se n'ha fet càrrec, ha encarregat a la Policia Nacional que actuï com a policia judicial. Segons algunes informacions no confirmades, els agents investigats per Afers Interns podrien arribar a ser 8.

Custòdia de la veracitat de les proves

Segons fonts policials, cal veure si es tracta d'un cas de deixadesa en l'emmagatzematge de la droga o bé si hauria estat robada. La cadena de custòdia en el decomís de droga és un principi fonamental per garantir la veracitat de les proves que després seran utilitzades als judicis.

Un procediment policial que detalla totes les seves fases: des de com s'ha de reflectir la troballa de la substància, la manera com ha de ser recollida, empaquetada i etiquetada, el seu transport i processament posterior al laboratori.

ARXIVAT A:
PolicialMossos d'EsquadraDrogues
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut