El prototip de cotxe elèctric que l'empresa de Hong Kong Thunder Power vol desenvolupar a Catalunya
El prototip de cotxe elèctric que l'empresa de Hong Kong Thunder Power vol desenvolupar a Catalunya
Hong Kong

Inversió asiàtica a Catalunya: 200 llocs de treball per a R+D del cotxe elèctric

Un grup de Hong Kong començarà a produir el seu primer model a la Xina a finals del 2018 i vol implantar-se també a Europa

RedaccióActualitzat

La companyia amb seu a Hong Kong Thunder Power ha anunciat avui una inversió inicial de 80 milions d'euros a Catalunya per obrir un centre dedicat a l'enginyeria i la recerca al voltant del cotxe elèctric, a finals del 2017 o principis del 2018. En principi, això representaria la creació d'uns 200 llocs de treball. Thunder Power també té un centre de disseny a Itàlia. 

L'empresa ho ha anunciat aquest dijous durant la visita d'una delegació catalana encapçalada pel conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, que aquests dies ha visitat la Xina i Hong Kong amb 40 empresaris i altres representants institucionals. Thunder Power ha presentat també el seu prototip de vehicle d'alta gamma.

La seva intenció és començar a produir un cotxe elèctric a la Xina a partir del 2018, i no descarta també fabricar-lo a Europa. En aquest sentit, i segons la Generalitat, Catalunya seria candidata a optar a aquesta segona fase de producció, que podria representar 1.000 llocs de treball addicionals. 

 

Anar al contingut