Puigcerdà

Intoxicats 241 alumnes de cinc centres escolars diferents a la Cerdanya

Els alumnes, d'entre 8 i 14 anys, estan afectats per un brot de gastroenteritis aguda que, segons tot apunta, hauria estat provocat per una intoxicació alimentària

RedaccióActualitzat

241 alumnes de centres escolars de Catalunya i de França que estaven esquiant a la Cerdanya han estat afectats per un brot de gastroenteritis aguda. El Departament de Salut investiga si la causa és algun aliment en mal estat.

Els afectats són 241 joves d'entre 8 i 14 anys, i també 6 professors, de 7 escoles i instituts, dos de les comarques de Girona i tres més de Barcelona. Entre els afectats, també hi ha un grup d'escolars francesos, segons han confirmat aquest migdia des del Departament de Salut.

Tots estaven allotjats en cinc hotels diferents de la Cerdanya. El nexe entre tots és que tenien contractat el viatge amb la mateixa agència, que és la que els va subministrar un pícnic per menjar. Però no està gens clar que la causa de la intoxicació sigui l'àpat del pícnic perquè també hi ha molts escolars afectats per la gastroenteritis que van menjar el menú dels hotels.

Des de Salut asseguren que tots els casos són lleus i que no han hagut d'hospitalitzar ningú. Els primers símptomes, vòmits, mal de panxa, febre i diarrea, els van notar dimecres al migdia. Dels afectats, una seixantena són estudiants de l'Institut Narcís Xifra de Girona. D'aquests, a 42 els van atendre al centre d'urgències del CAP Güell de la capital gironina.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut