Sant Jordi Desvalls

La insuportable plaga de mosques a Sant Jordi Desvalls

Des de fa un mes i mig els veïns d'aquesta població del Gironès van de corcoll matant mosques

Actualitzat

A Sant Jordi Desvalls, al Gironès, una pesada plaga de mosques provoca molèsties a les cases, però sobretot al bar i al restaurant, i, per molt que es facin fumigacions, no desapareixen. Hi ha llocs on diuen que n'han tret quilos....

Al restaurant "4 Vents" cada cop que escombren troben una palada de mosques. Asseguren que des de fa un mes i mig no poden viure ni treballar per culpa de les mosques. María José García és la propietària de l'establiment.

"Abans d'obrir, a les sis i mitja, agafo la mànega i començo a regar-ho tot i a escombrar. Però a les 10 del matí, un altre cop. I vens a les 3 de la tarda i està igual una altra vegada. És temps d'estar fora. En aquesta terrassa passa aire, s'hi està bé, però la gent està deixant de venir. I al meu negoci, l'està perjudicant."

 

 

Les mosques es concentren en alguns barris més que en altres. A Mas Masó els veïns ja no saben què fer per espantar-les. Han posat trampes de tota mena. En algunes cases fins i tot han hagut de canviar de lloc per cuinar. És el cas de la Carme Ribas.

"Tinc una cuina a dintre i, a sota, hi ha una barbacoa i tinc un fogó allà, però no hi puc pas cuinar perquè cuinaria mosques. És que queda amb un segon una negror allà sobre increïble."

La Maria Sunyer ho porta amb resignació.

"Que s'està molt malament, sí. Ara, que sempre hi ha hagut mosques i que sempre n'hi haurà..."

 

 

Per a l'alcalde, Josep Aulet, és tot un maldecap.

"Estem fent tot el possible per erradicar-ho. S'han posat trampes. Aquesta tarda vindrà l'empresa a repartir més trampes per aquest tipus d'insecte i haurem de veure què podem fer."

Arran de la plaga de mosques l'Ajuntament fins i tot es planteja canviar el sistema de contenidors d'escombraries repartits per tot el poble per la recollida porta per porta.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut