Madrid

Iberia subhastarà milers d'objectes perduts als aeroports

Qui vulgui comprar un objecte perdut en un aeroport o un avió té una cita a Barajas el 22 de maig. Iberia ha marcat aquesta data al calendari per subhastar els articles que s'han trobat en aquestes instal·lacions. En total, 20.700 objectes amb un preu de sortida conjunt de 9.275 euros. A la llista hi ha més de 6.000 llibres en diferents idiomes, 1.600 ulleres de sol, més de 2.000 peces de roba nova o usada, aparells electrònics, cadiretes infantils i multitud d'objectes. Es tracta de la subhasta habitual que fa Iberia, que, des del 1942, quan era la companyia oficial espanyola, és la dipositària legal de tot el que es perd als aeroports del país.

Actualitzat
Iberia celebrarà el pròxim 22 de maig una subhasta pública de més de 20.700 objectes perduts. Són articles abandonats o no recollits en avions i instal·lacions aeroportuàries. El preu total de sortida és de 9.275 euros i amb els diners recaptats es cobreixen les despeses de l'organització de l'acte. El que sobra ho donen al Ministeri de Foment, tal com marca la legislació.

Per poder-se mirar i remirar els objectes abans de comprar-los, estaran exposats a l'aeroport de Barajas, des de les vuit del matí i fins a les dues del migdia i durant tota la segona setmana de maig, just abans que el 22 tingui lloc la subhasta a les deu del matí a l'hangar 2 de l'antiga zona industrial de l'aeroport.

Entre els objectes més curiosos que sortiran a subhasta hi ha 55 productes variats d'alimentació, 157 ampolles de begudes diferents, productes de bricolatge, calçat i productes d'higiene personal. Evidentment, els articles de viatge hi són també molt presents, amb 223 bosses de lavabo, 196 bosses, 35 bosses de viatge, 177 bitlleters, 63 motxilles, 14 necessers i 34 ronyoneres. També hi ha complements com ulleres de sol, fundes, bufandes, corbates, guants, paraigües, mocadors, gorres i barrets. A més, hi ha 131 articles d'esports, 718 de joies i bijuteria, 664 joguines i 1.570 objectes d'imatge i so. Finalment, destaquen 6.330 llibres en diversos idiomes i diferents peces de roba usada, nova i de pell, 386 telèfons i 38 cartrons de tabac.

Tots aquests objectes no només surten de clients d'Iberia. Hi ha una bona quantitat d'articles que provenen de tots els aeroports on opera la filial de "handling" que s'encarrega dels equipatges de la companyia.

Aquesta subhasta, que s'organitza cada sis mesos, està marcada per llei. Respon a l'ordre de 25 de novembre de 1942 sobre normes per a l'alienació dels objectes i mercaderies abandonats o no recollits a les línies aèries pels viatgers, expedidors o consignataris.

Anar al contingut