Horta de Sant Joan

Horta de Sant Joan dedicarà un monòlit als bombers morts en l'incendi dels Ports

Horta de Sant Joan aixecarà un monòlit de record als cinc bombers morts i al membre del cos ferit en l'extinció de l'incendi que va cremar en aquest terme municipal la setmana passada. El ple de l'Ajuntament ha aprovat aquest dilluns la creació d'un espai d'homenatge als membres del GRAF, la unitat d'elit dels bombers. Encara s'ha de determinar el lloc on s'instal·larà. El ple municipal ha expressat l'agraïment i solidaritat al cos de bombers. A més, ha aprovat per unanimitat demanar al Parlament la creació d'una comissió que treballi en la reparació dels danys materials causats per l'incendi.

Actualitzat
El consistori considera que la gravetat dels fets "és prou important perquè se n'ocupi el Parlament". Entre les tasques que hauria de tenir hi ha la recuperació i manteniment dels espais afectats pel foc i les ajudes econòmiques als propietaris.

El ple també ha aprovat demanar al Departament de Medi Ambient que elabori un pla de conservació i millora de la zona forestal d'Horta de Sant Joan, perquè "no torni a passar un incendi com aquest". Tècnics del Departament d'Agricultura es desplaçaran aquest dimecres a Horta, així com el conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, per fer una valoració dels danys.
Anar al contingut