El ministre d'Afers Exteriors, José Manuel García-Margallo, al Congrés dels Diputats. (Foto: EFE)
García-Margallo suggereix que les autonomies s'incorporin a les oficines d'Espanya. (Foto: EFE)
Barcelona

Homs i Margallo aborden les lleis d'acció exterior que impulsen tots dos executius

El conseller de Presidència, Francesc Homs, s'ha reunit amb el ministre d'Afers Estrangers espanyol, José Manuel García-Margallo, al palau de la Generalitat, i, abans de la trobada, s'ha trobat amb el president català, Artur Mas, a qui ha saludat.

RedaccióActualitzat
El conseller de Presidència, Francesc Homs, s'ha reunit amb el ministre d'Afers Estrangers espanyol, José Manuel García-Margallo, al palau de la Generalitat, i, abans de la trobada, s'ha trobat amb el president català, Artur Mas, a qui ha saludat. Segons fonts del govern català, la reunió, fora de l'agenda oficial del ministre, una de les veus més actives contra la idea d'una Catalunya independent, ha servit per parlar de les lleis de l'acció exterior que impulsen en paral·lel els dos executius.

Homs, de qui depèn l'acció exterior de Catalunya, ha lliurat al ministre García-Margallo l'esborrany de la futura llei d'acció i servei exterior de Catalunya, que el govern vol impulsar aquesta legislatura per articular les competències de la Generalitat recollides en l'Estatut en aquesta matèria. En un comunicat, la Generalitat detalla que els dos dirigents també han parlat de l'avantprojecte de llei d'acció exterior espanyola que el Consell de Ministres va aprovar el passat 1 de març i, en paraules del mateix ministre, pretén "planificar, coordinar, estalviar i guanyar eficiència". El text, però, va generar malestar en l'executiu català per la possibilitat que pugui condicionar les tasques diplomàtiques de la Generalitat.

El ministre és a Barcelona per participar en un dinar col·loqui organitzat per la Cambra de Comerç de Barcelona.
Anar al contingut