Francesc Homs, conseller de la Presidència, aquest divendres al Parlament.
Francesc Homs ha anunciat al Parlament la intenció del govern d'impulsar una llei d'acció exterior. (Foto: ACN)
Barcelona

Homs afirma que el govern impulsarà una llei d'acció exterior perquè Catalunya tingui més presència internacional

La Generalitat vol tirar endavant una llei catalana d'acció exterior per potenciar la presència internacional de Catalunya. L'anunci que ha fet el conseller de la Presidència, Francesc Homs, coincideix en un moment en què el govern espanyol vol accentuar el control de les autonomies a l'estranger.

RedaccióActualitzat
El govern té la intenció d'impulsar una llei per promoure la política exterior de la Generalitat. Ho ha anunciat el conseller de la Presidència, Francesc Homs, al Parlament, on avui ha comparegut per explicar l'acció del govern sobre aquesta qüestió. L'anunci arriba després que l'executiu de Mariano Rajoy està preparant la seva pròpia llei amb la qual es vol reforçar el control de l'acció exterior de les autonomies.

Segons el conseller Homs, la política exterior de la Generalitat és, en aquests moments, tan important com l'interior. El conseller de la Presidència ha explicat que aquesta política ha de servir bàsicament per donar suport a la internacionalització de l'economia catalana i per traslladar el procés sobiranista a l'estranger. Homs proposa regular aquesta acció en un marc legal: "Totes les actuacions i propostes que els hi hem plantejat requereixen les adequades estructures d'estat. És per això que durant aquesta legislatura pensem que tenim l'oportunitat per crear col·lectivament el marc normatiu, la missió i les funcions d'un veritable i complet servei exterior català"

Esquerra Republicana i el PSC veuen bé que es faci una llei catalana d'acció exterior. El PP demana al govern de la Generalitat que, en aquest àmbit i en d'altres, dialogui amb l'executiu espanyol.
Anar al contingut