Barcelona

Homs acusa SI de presentar la proposició sobre la independència per "fer la traveta a CiU"

El portaveu del govern de la Generalitat, Francesc Homs, ha manifestat a "El matí de Catalunya Ràdio" que la consulta independentista a Barcelona marca un horitzó nacional, però ha advertit que cal una transició abans de posar sobre la taula de manera definitiva el dret a decidir. Homs, que ha felicitat els organitzadors pel bon funcionament de la consulta, ha acusat Solidaritat de presentar la proposició sobre la independència per "anar en contra i fer la traveta a CiU".

Actualitzat
Per Francesc Homs, a Barcelona hi ha hagut un resultat "extraordinari, excel·lent", i, per tant, "un 10". Ara bé, el portaveu del govern ha manifestat que el resultat "és el que és i el que ens indica que hem de transitar. Que anem en la bona direcció, però tenim molta feina a fer". Així doncs, el portaveu del govern creu que els resultats de la consulta a Barcelona demostren que el govern va pel bon camí, però que s'ha d'anar pas a pas, abans de posar sobre la taula de manera definitiva el dret a decidir.

Precisament per això, Homs ha vinculat els resultats de les consultes amb la votació de dimecres al Parlament sobre la independència. I ha justificat l'abstenció de CiU. I és que, segons diu en declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio": "Hi ha qui voldria acabar amb la feina de cop".

És més, per Homs, Solidaritat ha presentat la proposició per perjudicar CiU i, en aquest sentit, ha manifestat: "La votació de dimecres respon a moltes coses menys aquest sentit positiu de la consulta de diumenge. Hi ha molta tàctica en aquesta votació per anar en contra i fer la traveta a CiU". En la mateixa línia, ha recordat a Solidaritat Catalana que no pot donar lliçons de política una formació que no ha trigat ni tres mesos a trencar-se.

En la vigília, i precisament el mateix dia de la consulta, el president del grup de CiU al Parlament, Oriol Pujol, assegurava que la participació registrada a la consulta sobre la independència de Barcelona és prou elevada per "prendre'n nota", admetre que la ciutadania "va dos passos endavant" i anunciar que CiU "farà bandera del dret a decidir".
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut