Sant Joan Despí

"Guernica, pintura de guerra", el primer documental interactiu

TV3 ha estrenat, en el programa "30 minuts", un documental que repassa la història des de la Guerra Civil fins a la Transició al voltant de l'obra mestra de Picasso, el "Guernica". El documental suposa alhora una experiència pionera en televisió, pel fet que s'oferirà simultàniament a les plataformes de TDT, Media Center i internet amb una variada oferta d'aplicacions interactives.

Actualitzat
El documental repassa la història del "Guernica", des de la seva creació fins al retorn a Espanya durant la Transició. Televisió de Catalunya l'emetrà aquesta nit, a les 21.40, amb el títol "Guernica, pintura de guerra". Simultàniament, els espectadors podran accedir de manera interactiva a una gran quantitat d'informació addicional: anàlisis del quadre, documents, entrevistes, biografia i jocs a través del documental per internet, TDT i Media Center.

El director, Joan Salvat, ha explicat que "la història del 'Guernica' és espectacular perquè ha dut polèmica allà on ha anat". A més, ha remarcat que amb aquesta iniciativa, "30 minuts" té com objectiu "continuar innovant, després de 22 anys en pantalla. Això ha estat possible, gràcies a la col·laboració amb Interactiva, empresa de la Corporació Catalana de Televisió dedicada a internet i als nous formats digitals.

Els periodistes Santiago Torres i Ramon Vallès han estat els encarregats d'elaborar aquest documental. Segons Torres, el "Guernica" s'ha convertit en una icona universal, en el crit contra la barbàrie i el documental pretén ser la biografia d'aquesta obra d'art.
VÍDEOS RELACIONATS
DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut