Imatge de la farmacèutica Grífols.
Imatge de la farmacèutica Grífols.
Barcelona

Grífols compra una part de la unitat de diagnòstic de Novartis per 1.240 milions d'euros

La multinacional catalana ha comprat a la suïssa la seva unitat de medicaments biològics de derivats del plasma que inclou productes i tecnologia, una planta de producció als Estats Units i les oficines comercials en aquest país, Suïssa i Hong Kong. L'activitat de diagnòstic adquirida se centra a garantir la seguretat de les donacions de sang per a transfusions o per a la seva utilització en productes derivats.

RedaccióActualitzat

La farmacèutica catalana Grífols ha comprat la unitat de diagnòstic transfusional de Novartis per 1.240 milions d'euros. La multinacional ha adquirit a la suïssa la seva unitat de medicaments biològics de derivats del plasma que inclou productes i tecnologia, una planta de producció als Estats Units, la d'Emeryville, i les oficines comercials en aquest país, Suïssa i Hong Kong. L'operació permetrà així augmentar les vendes de Grífols i accelerar el creixement de la companyia a través d'àrees de negoci complementari.

L'activitat de diagnòstic que Grífols ha comprat a Novartis se centra a garantir la seguretat de les donacions de sang per a transfusions o per a la seva utilització en productes derivats, i inclou la seva tecnologia d'Anàlisi d'Amplificació de l'Àcid Nucleic, instrumentació i equips analitzadors per fer proves, programari específic i reactius.

Grífols espera tancar durant el primer semestre del 2014 aquesta adquisició, que s'articularà a través d'una filial de nova creació que serà seva al 100% i que es finançarà a través un préstec pont d'uns 1.122 milions d'euros subscrit íntegrament i a parts iguals per Nomura, el BBVA i Morgan Stanley.

Després del tancament d'aquesta adquisició, Grífols preveu que els ingressos anuals de la Divisió Diagnòstic se situaran en uns 740 milions d'euros, incloent-hi els "royalties". Així, aquesta divisió representarà més del 20% dels ingressos totals del grup, respecte del 4% que suposen actualment. A més, incorporarà els professionals d'aquest sector, unes 550 persones, a la seva plantilla.

L'operació ha estat aprovada unànimement pels consells d'administració de totes dues companyies i s'emmarca en l'estratègia de creixement de la farmacèutica catalana per potenciar la seva oferta de teràpies amb proteïnes plasmàtiques amb altres productes i serveis complementaris relacionats amb el diagnòstic

Anar al contingut