Barcelona

Greenpeace pinta un sol gegant enmig de la plaça Francesc Macià de Barcelona

L'organització demana al govern espanyol suport a les energies renovables i la derogació de l'impost al sol

RedaccióActualitzat

L'organització ecologista Greenpeace ha pintat aquesta matinada un sol gegant enmig de la rotonda de la plaça Francesc Macià de Barcelona per demanar suport a les energies renovables i protestar contra les traves que posa el govern espanyol al desenvolupament de l'energia solar. L'organització ecologista ha celebrat d'aquesta manera el solstici d'estiu.

Amb aquesta acció, de matinada per no interrompre el trànsit, han demanat també la derogació de l'impost al sol, que a Espanya grava la generació d'energia fotovoltaica.

L'organització ha recordat al govern espanyol i a les institucions de la Unió Europea el seu compromís de lluitar contra el canvi climàtic. En aquest sentit, ha alertat que el govern espanyol intenta pressionar la UE per tancar clàusules que li permetin incomplir els nous objectius de renovables per al 2030.

La pintada de l'enorme sol a la plaça de Francesc Macià ha començat a les 4 de la matinada, i per no provocar grans inconvenients al trànsit la pintura s'ha retirat a dos quarts de vuit del matí, després d'enregistrar-ne les imatges.

No és la primera vegada que Greenpeace fa una acció d'aquestes característiques. Durant la cimera del 2015 a París, van convertir la rotonda de l'Arc del Triomf en un sol per impulsar un sistema energètic 100% renovable.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut