Una aula de primària
Una aula de primària
Barcelona

El govern proposa 140 milions més per a Ensenyament i contractar 3.500 professors

Sumats als 2.000 que va anunciar la consellera Meritxell Ruiz aquesta setmana al Parlament, suposa incorporar 5.500 mestres i professors al llarg del 2017

RedaccióActualitzat

Govern i CUP acosten posicions just abans d'entrar en la setmana decisiva per tancar un acord de cara als pressupostos. Una de les novetats és a Ensenyament, on es destinaran 140 milions d'euros més en el pressupost del 2017.

Els nous comptes asseguren que contractaran 3.500 docents que no estaven previstos. Sumats als 2.000 que va anunciar la consellera, Meritxell Ruiz, aquesta setmana al Parlament suposa incorporar 5.500 mestres i professors al llarg del 2017.

La majoria dels nous professors arribaran a escoles i instituts a partir del setembre per reduir una hora les hores de classe que fan els mestres a primària i secundària. La resta es destinaran a cobrir les baixes des del primer dia, a incorporar els substituts a partir de l'1 de setembre i a pagar el mes de juliol als substituts que hagin treballat més de sis mesos durant el curs escolar. 

Dimecres hi ha una reunió de la taula sectorial entre sindicats i representants del Departament d'Ensenyament on es podrien acabar de definir aquests serrells.

Optimisme i fiscalitat dilluns

L'última reunió pels pressupostos entre el govern i els anticapitalistes ha estat aquest divendres al matí al Departament d'Economia i ha durat quatre hores.

Les dues parts es mostren "moderadament optimistes", segons han informat a TV3, després de les darreres reunions. Segons ha pogut saber Catalunya Informació de fonts properes als cupaires, el govern s'ha compromès a presentar-los dilluns una proposta global. 

L'equip de Junqueras posarà dilluns sobre la taula una oferta final que inclourà també propostes en matèria de fiscalitat, l'escull principal per a l'acord.

Aquesta mateixa setmana, el govern de Puigdemont va tancar la portar a apujar l'IRPF a les rendes més altes i a modificar l'impost de patrimoni i successions.
Els cupaires fan avui una valoració moderadament optimista de les negociacions. D'aquí una setmana, el 28 de gener, el seu consell polític decidirà el vot final.

Anar al contingut