Girona

Girona s'omple de colors, olors i sensacions amb Temps de Flors

RedaccióActualitzat

Flors i plantes tornen a inundar Girona, a partir d'aquest dissabte i fins al dia 21, en la 62a edició del Temps de Flors. Més projectes i més espais, en un certamen que s'ha convertit en una de les cites més importants de l'any per a la ciutat.

 

Ara que els dies s'allarguen, la màgia de les flors estimula els sentits omplint la ciutat d'olors, colors i sensacions, gràcies a la creativitat i la inspiració dels artistes i de més d'un miler de voluntaris que s'han encarregat d'engalanar la ciutat per sorprendre els ciutadans i curiosos que la visiten.

 

195 projectes atrauen milers de visitants que es deixen perdre per places, carrers, jardins i monuments. Aquest 2017, per primera vegada, es pot visitar el refugi antiaeri del Jardí de la Infància o trepitjar les escales de la catedral; aquí, la catifa floral d'altres anys ha donat pas a un joc de canyes i miralls que no deixa indiferent. Això sí, per entrar als monuments cal tenir paciència i aguantar les cues.

 

En aquesta edició s'han classificat 10 racons amb encant i es poden contemplar 10 racons imprescindibles.

Els orígens de Temps de Flors

Els orígens de Temps de Flors els trobem fa 63 anys amb l'organització del I Concurso Exposición Provincial de Flores, que va ser un concurs de rams de flors i de plantes que va durar un cap de setmana; l'exposició estava oberta a particulars i professionals.

 

Després de la postguerra, la ciutat va intentar recuperar espais d'oci i de trobada social. L'interès que va despertar una iniciativa com aquesta va propulsar, definitivament, aquesta festa, que va anar creixent any rere any.

 

Primer es va fer al Saló de Descans de l'Ajuntament de Girona, però, en quedar petit, es va anar obrint a més espais públics, alguns dels quals eren de difícil accés per al públic. I amb el temps s'han anat ampliant les ofertes al voltant d'aquest certamen.

L'aparadorisme, la decoració d'interiors i fins i tot la gastronomia també hi tenen el seu espai.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut