Brussel·les

Generalitat i UE mantenen el contenciós pel canal Segarra-Garrigues

Generalitat, govern espanyol i Unió Europea continuen sense posar-se d'acord sobre el canal Segarra-Garrigues, un projecte que no agrada a l'executiu comunitari perquè no garanteix prou la protecció de les aus. El conseller d'Agricultura, Joaquim Llena, i el de Medi Ambient, Francesc Baltasar, s'han reunit aquest dijous a Brussel·les amb representants de la Comissió Europea per parlar del tema, sense que s'hagi arribat a un consens. Tot i que l'amenaça de sancions milionàries continua pendent, fonts pròximes a la negociació asseguren que l'acord és a prop.

Actualitzat
A la sortida de la trobada, el conseller Llena ha afirmat que l'acord "no és lluny". De tota manera, ha admès que no hi ha garanties que es pugui assolir abans del 22 de juliol, que és quan acaba el termini que va donar la Comissió Europea per justificar el projecte i evitar la multa. La sanció aniria directament relacionada amb els dies que s'hagi regat.

El Tribunal Superior de Justícia de la UE ha declarat il·legal el projecte perquè creu que no respecta les zones d'especial protecció per a les aus, conegudes com a zones ZEPA. La Generalitat defensa la visió jurídica que té d'aquestes zones i ha ofert estrendre-les a 14.000 hectàrees més.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut