Madrid

Gallardón, disposat a explicar al Congrés les seves polèmiques declaracions sobre l'avortament

El ministre de Justícia, Alberto Ruiz Gallardón, està disposat a comparèixer al Congrés, com li ha demanat el PSOE, per explicar les declaracions que han generat una gran polèmica. Gallardón va denunciar l'existència "d'una violència estructural" perquè les dones avortin, paraules que van indignar els col·lectius d'esquerres i associacions de dones. Tant el govern espanyol com el PP han donat suport al ministre.

RedaccióActualitzat
Una de les veus més contundents que han sortit en defensa del titular de Justícia és la de la presidenta de la Comunitat de Madrid.

"Aquesta història que l'avortament és un dret és una falsedat com un temple", ha explicat Esperanza Aguirre en declaracions a la Cadena COPE. "L'avortament és un fracàs immens per part de la dona que s'hi sotmet". Ara, "d'aquí que haguem de ficar-la a la presó... jo no crec que haguem de ficar ningú a la presó".

Des del govern espanyol, la ministra de Sanitat, Ana Mato, també ha justificat les paraules de Gallardón. "És hora que aquelles dones que volen ser mares no deixin de ser-ho per pressions socials, econòmiques, familiars o de qualsevol altre tipus".

Alberto Ruiz-Gallardón, en una conversa informal amb periodistes, ha posat com a exemple de la "violència estructural" les dones que, quan es queden embarassades, tenen por de perdre la feina o de no ser contractades.
Anar al contingut