Alep

Forces del règim sirià prenen el control de la zona rebel de l'est d'Alep

La Casa Blanca ha condemnat els atacs i ha exigit a Al-Assad i a Rússia que parin els atacs

RedaccióActualitzat

Les forces governamentals han pres el control de la zona de barraques situada al nord-est de la ciutat d'Alep, després de dies d'intensos bombardejos sobre la zona, segons ha informat el director de l'Observatori Sirià de Drets Humans, Rami Abdul-Rahman.

El control de la zona est d'Alep és "l'avanç més destacat de les forces del règim" des que es van encerclar els barris orientals el juliol passat.

La part rebel d'Alep sense hospitals

La part rebel de la ciutat d'Alep, on més de 250.000 persones pateixen els horrors d'un setge des de fa més de quatre mesos, es va quedar ahir sense hospitals a causa dels bombardejos aeris dels últims dies.

Els bombardejos de l'exèrcit de Bashar Al-Assad, que es va reprendre dimarts amb el suport de l'aviació russa, s'han intensificat en els últims dies, coincidint amb la victòria de Donald Trump als Estats Units. L'objectiu dels bombardejos ha estat totes aquelles infraestructures vitals per a la població civil. L'ofensiva ha estat tan intensa que els equips mèdics són incapaços de tornar a obrir els centres sanitaris.

Damasc i Moscou demostren així que estan disposats a recuperar a qualsevol preu el control total de la segona ciutat de Síria. De fet, les forces progovernamentals controlen l'oest d'aquesta ciutat rica en història. I aquest diumenge ha tornat a prendre el control de la de zona rebel de l'est d'Alep.

L'ONU ha dit que estaven "horroritzats" per l'escalada de violència a Síria i han demanat l'accés immediat a Alep, als barris rebels bombardejats per les forces del règim sirià. Aquesta organització no ha tingut accés al sector rebel d'Alep assetjat pel règim sirià des de mitjans de juliol.

La Casa Blanca ha condemnat els atacs i ha exigit a Al-Assad i a Rússia que els parin. Només aquest dissabte van morir a Alep 27 persones, incloent-hi nens, segons l'Observatori Sirià pels Drets Humans. 180 persones des de dimarts.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut