Ferran Vila, guanyador del concurs d'aquest any (ACN)
Ferran Vila, guanyador del concurs d'aquest any (ACN)
Bellvís

Ferran Vila, del restaurant La Banyeta, millor sommelier de Catalunya

Els finalistes del concurs d'aquest any van ser Anna Casabona, del Celler de Capçanes, i Marc Terés, d'Osmosis de Barcelona

RedaccióActualitzat

El gironí Ferran Vila és el guanyador del concurs de millor sommelier de Catalunya, que es va fer a finals de juny al restaurant La Boscana de Bellvís, al Pla d'Urgell. Vila es va imposar a la final a Anna Casabona, del Celler de Capçanes, al Priorat, i Marc Terés, del restaurant Osmosis de Barcelona i de V-Enology.

El guanyador, que treballava al restaurant La Banyeta, de Palol de Revardit, al Pla de l'Estany, s'incorporarà ara al nou restaurant A Tempo, a Sant Julià de Ramis, del xef amb tres estrelles Michelin Jordi Cruz.

Tots tres van arribar a la final després de fer diferents proves en què van participar 14 sommeliers, tres dones i onze homes. Els aspirants es van sotmetre a un examen escrit i a les proves de decantació, tast i idioma. Els tres millors van demostrar les seves habilitats amb un test ràpid, un tast oral, la identificació de productes i una prova d'idioma. També van haver de superar les proves de correcció d'una carta errònia, de presa de comanda i maridatge, de decantació i d'estil.

 

 

El concurs, organitzat per l'Associació Catalana de Sommeliers, va acabar amb la Nit del Sommelier, el punt de trobada anual dels membres de l'associació i de representants del món del vi i en què es va anunciar el guanyador de l'edició d'aquest any.

Ferran Vila, Anna Casabona i Marc Terés representaran Catalunya al campionat d'Espanya, que es farà l'any que ve en el marc de la fira Saló de Gourmets de Madrid. Però Vila és ambiciós i vol anar més enllà:

"Ara voldria guanyar el campionat d'Espanya i, per què no, anar a buscar el campionat d'Europa."

Els premis els va entregar la consellera d'Agricultura, Teresa Jordà. Vila és el sisè sommelier de les comarques gironines que guanya el premi els últims dotze anys.

A l'edició de l'any passat es va imposar Audrey Doré, d'El Celler de Can Roca. Va ser la primera dona reconeguda com a millor sommelier a Catalunya.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut