Jorge Fernández Díaz en el Congrés dels Diputats (Reuters)
Jorge Fernández Díaz en el Congrés dels Diputats (Reuters)
Madrid

Fernández Díaz rebutja que hi hagi motius polítics per no inscriure el PDC

En un article a "La Vanguardia", el ministre de l'Interior critica Artur Mas per acusar el registre de partits d'haver actuat amb "intencionalitat política" i recorda que no es pot inscriure el PDC perquè ja existeix Demòcrates de Catalunya

RedaccióActualitzat

El ministre de l'Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, ha defensat aquest dijous el registre de partits en la polèmica sobre la inscripció del Partit Demòcrata Català, l'antiga Convergència. El ministre assegura, en un article publicat a "La Vanguardia", que aquesta formació no s'ha inscrit en el registre de partits del Ministeri de l'Interior no per motius polítics sinó per existir "un any abans" Demòcrates de Catalunya.

Fernández Díaz es refereix en aquest article a "les desafortunades i injustes declaracions d'Artur Mas", i li demana que deixi d'acusar el registre de partits d'haver actuat amb "una intencionalitat política". Segons el ministre, aquest òrgan, que depèn del seu ministeri, ha procedit amb total rigor quan ha rebutjat la inscripció del PDC. I remarca que la denominació actual d'aquesta formació és massa coincident amb Demòcrates de Catalunya, el partit escindit d'Unió. El titular d'Interior espanyol en funcions afegeix que el procediment continua vigent a l'espera que Convergència inscrigui una altra proposta de nom per al seu partit refundat.

Anar al contingut