Imatge de recurs de Facebook (Reuters)
Imatge de recurs de Facebook (Reuters)
Nova York

Facebook s'enfonsa a la borsa després de l'escàndol d'explotació de dades

La companyia de Mark Zuckerberg baixa prop d'un 7% a la borsa en la pitjor caiguda dels últims cinc anys

Actualitzat

Facebook ha caigut prop d'un 7% aquest dilluns a la borsa, després que es conegués que una consultora va manipular informació de més de 50 milions d'usuaris amb finalitats polítiques. La baixada d'un 6,76% de la xarxa social és la més contundent en els últims cinc anys i ha arrossegat altres valors del sector tecnològic.

A mitja sessió, les accions de la firma de Palo Alto retrocedien un 7,09% fins als 172 dòlars, el pitjor descens percentual en un sol dia des del setembre del 2012. Segons els analistes, això es tradueix en una pèrdua superior als 40.000 milions de dòlars.

Facebook, que té una capitalització de mercat superior als 537.000 milions de dòlars, ha arrossegat dos dels principals indicadors de Wall Street: el Nasdaq, que ha baixat un 2,13%, i l'S&P, que tenia un descens de l'1,46%. A més, també ha contagiat altres grans marques tecnològiques, com Alphabet (-3,40%), Amazon (-2,14%), Netflix (-2,28%) o Twitter (-1,91%).

Aquest cap de setmana, els diaris "The Observer" i "The New York Times" han publicat que la consultora britànica Cambridge Analytica va obtenir el 2014 les dades de més de 50 milions d'usuaris de Facebook als Estats Units i els va utilitzar per desenvolupar un programa informàtic destinat a predir les decisions dels votants i influir-hi.

ARXIVAT A:
Xarxes socials Facebook
Anar al contingut