Madrid

Exteriors destitueix el cònsol a Washington per burlar-se de Susana Díaz

El cònsol va publicar en el seu compte de Facebook un escrit en un suposat accent andalús, ple d'errors intencionats i mala bava, en què criticava Díaz per portar un vestit semblant al de la reina Letícia

RedaccióActualitzat

El ministre d'Afers Exteriors, Alfonso Dastis, ha destituït el cònsol a Washington, Enrique Sardà Valls, després que s'ha fet públic un comentari a Facebook en què ridiculitza la presidenta andalusa, Susana Díaz, i que ja ha esborrat per les nombroses queixes.

"Verano tórrido. Hay q ber q. ozadia y mar gusto la de la susi. mira q ponerse iguá q letirzia. cm se ve ke n.sabe na de protoculo ella tan der pueblo y de izquielda. nos ha esho quedar fatá a los andaluse. dimicion ya".

Sardá va publicar aquest dilluns en el seu compte de Facebook aquest escrit en un suposat accent andalús, ple d'errors intencionats i mala bava, en què criticava Díaz, a qui anomena "Susi", per portar un vestit semblant al de la reina Letícia en un acte en què van coincidir totes dues a Màlaga i ho acompanya d'una fotografia. Una coincidència, diu, que "ens ha fet quedar fatal als andalusos" i en demanava la dimissió.

Tot i que Sardà ha esborrat el missatge, n'han continuat circulant captures de pantalla a través de les xarxes.

 

Susana Díaz: "Orgullosa de ser andalusa i del meu accent andalús"

La mateixa presidenta andalusa ha respost per Twitter que se sent molt orgullosa del seu accent andalús.

Orgullosa de ser andaluza y de mi acento andaluz. pic.twitter.com/aek0dxxRR8

— Susana Díaz Pacheco (@susanadiaz) 1 d'agost de 2017

 

Després de fer-se públic el cessament, el vicepresident de la Junta, Manuel Jiménez Barrios, que havia demanat la reprovació del cònsol, s'ha mostrat satisfet i ha agraït al Ministeri d'Exteriors la seva "ràpida resposta després dels comentaris insultants del seu cònsol a Washington".

Anar al contingut