Ginebra

Experts de l'ONU exigeixen a l'Estat que respecti els drets fonamentals a Catalunya

L'organització de l'ONU per als Drets Humans es mostra preocupada per algunes mesures que s'han pres davant del referèndum

RedaccióActualitzat

L'Alt Comissionat de l'ONU per als Drets Humans ha demanat al govern espanyol que respecti els drets fonamentals a Catalunya. En concret, dos experts de l'organització han recordat que cal garantir que les mesures adoptades davant del referèndum de l'1-O no vulnerin drets com la llibertat d'expressió, reunió i associació i participació pública.

El conseller d'Exteriors, Raül Romeva, s'ha fet ressò del comunicat.

 

 

En un comunicat, els experts remarquen que "independentment de la legalitat del referèndum" el govern espanyol ha de garantir que es respectin "drets que són essencials per a les societats democràtiques".

L'organització de l'ONU per als Drets Humans es mostra preocupada per algunes mesures que s'han vist:

"Les mesures que estem presenciant són preocupants perquè sembla que violen drets individuals fonamentals, i limiten el flux d'informació pública i la possibilitat d'un debat obert en un moment crític per a la democràcia espanyola".

 

Darrere el comunicat hi ha David Kaye, relator especial sobre la promoció del dret a la llibertat d'opinió i expressió, i Alfred de Zayas, expert independent sobre la promoció d'un ordre internacional democràtic i equitatiu. Tots dos han estat en contacte amb el govern espanyol per aquesta qüestió.

Davant de la convocatòria de l'1-O, el govern espanyol ha desplegat a Catalunya més de 4.000 agents. S'han fet detencions i escorcolls, s'han tancat desenes de webs i s'acusa de sedició els promotors de les mobilitzacions al carrer.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut