Una resolució del TSJC autoritza a bloquejar webs de suport al referèndum
Barcelona

El TSJC ordena bloquejar més de 140 webs pel seu suport a l'1-O

Les webs haurien estat bloquejades en algun moment per la Guàrdia Civil en compliment d'una resolució del TSJC

RedaccióActualitzat

El TSJC ha ordenat bloquejar més de 140 pàgines web que donaven suport al referèndum de l'1 d'octubre. Entre els portals que ja s'han bloquejat hi ha el de l'Assemblea Nacional Catalana, que ara funciona en un altre domini.

L'acció, duta a terme per la Guàrdia Civil, dona compliment a la resolució de l'alt tribunal de dissabte en què autoritzava a inhabilitar pàgines del referèndum suspès cautelarment pel TC. L'ordre judicial autoritzava el bloqueig, que es podia fer de forma immediata en el moment de publicació d'una pàgina, sense haver de passar per un jutge.

Per fer-ho possible, la magistrada va facultar la Guàrdia Civil a enviar les dades a les operadores i als proveïdors de serveis. Això ha provocat les queixes d'alguns usuaris, per exemple a Movistar, pel fet que bloquegin la web de l'Assemblea mentre mantenen oberta la de la Fundació Francisco Franco:

Entre les webs que s'han bloquejat, però que ja estan disponibles, també hi ha Empaperem.cat, que contenia cartells a favor de l'1-O perquè qui volgués se'ls imprimís. Com a resposta, alguns usuaris estan obrint còpies de les pàgines bloquejades, en els seus dominis particulars o en altres de curiosos com Freepiolin.org o Guardiacivil.sexy.

Segueixen declarant per clonació de webs

Aquest dimarts, un altre jove s'ha acollit al dret a no declarar, acusat de clonar una web del referèndum. Es tracta d'Eladi Sánchez, de Solsona, citat per la Guàrdia Civil a la comissaria de la Policia Nacional a Lleida. L'investiguen per un delicte de desobediència.

El seu advocat, Jaume Moll, considera que no té sentit que li imputin aquest delicte, tenint en compte que no ha rebut mai cap comunicat en què se li indiqui què pot fer en la seva vida privada i què no.

Aquest dilluns, una quinzena de joves també van comparèixer acusats de desobediència per haver clonat webs del referèndum clausurades.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut